У «марші УПА» взяли участь близько 15 тисяч націоналістів

У «марші УПА» взяли участь близько 15 тисяч націоналістів

Марш від парку імені Тараса Шевченка до Європейської площі пройшов спокійно

Участь у «марші УПА» у Києві взяли участь близько 15 тисяч націоналістів, під час акції серйозних правопорушень не зафіксували.

Про це повідомив глава Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

Він зауважив, що марш від парку імені Тараса Шевченка до Європейської площі пройшов спокійно. Водночас, за його словами, кілька громадських організацій проводили акції на Майдані Незалежності, і керівник однієї із них намагався встановити намет.

«Поліція завадила цьому, оскільки відбувалися державні заходи з нагоди Дня захисника України, а заявок на проведення цієї акції не було», — зауважив Крищенко.

Він відзначив, що напередодні святкувань правоохоронці провели серйозну профілактичну роботу із організаторами та учасниками заходів.

Раніше ЗМІ повідомили, що надвечір 14 жовтня у Києві біля входу до Києво-Печерської лаври спецпризначенці поліції оточили, а згодом затримали близько 30 молодиків з невідомих причин.

Як повідомляв «Главком», у День святої Покрови Пресвятої Богородиці було посилено охорону громадських місць у Києві, зокрема, під Києво-Печерською лаврою були помічені правоохоронці з автоматичною зброєю.

Раніше сьогодні націоналісти закидали пам’ятник Миколі Ватутіну у Києві яйцями.

Нагадаємо, 14 жовтня Україна святкує День захисника та День Українського козацтва, а також чергову річницю створення УПА. Крім того, віряни також відзначають День святої Покрови Пресвятої Богородиці. Християни східного обряду 14 жовтня відзначають одне з найбільш шанованих свят – Покрова Пресвятої Богородиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: