У столичній підземці відкрилася виставка українських марок (фото)

У столичній підземці відкрилася виставка українських марок (фото)
Експозиція марок діятиме з 8 жовтня до 18 листопада

Виставка присвячена 100-річчю першої української марки

До 100-річчя першої української марки станцію метро «Поштова площа» прикрасили 50 її найкращих екземплярів. Про це повідомляє прес-служба КП «Київський метрополітен».

Експозиція, що триватиме з 8 жовтня до 18 листопада, – спільний проект Укрпошти та Київського метрополітену в рамках XVI Національної філателістичної виставки «Укрфілекспо 2018».

«Метро - не тільки громадський транспорт, це також територія мистецтва. Наприклад, найдовша у світі виставка є у підземці Стокгольма, де на станціях представлені картини, скульптури, мозаїки, інсталяції. Галерея сучасного мистецтва є у Неаполі, виставки і арт-заходи відбуваються і в метро Нью-Йорка, Пекіна та інших. Станція «Поштова площа» - чудова локація для виставки забражень унікальних поштових марок України», - зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

У метрополітені нагадали, що станція метро «Поштова площа» власне отримала свою назву через розташовування поряд Подільської поштової дільниці, що працювала із середини 19 ст.

Як повідомлялося, метрополітен Києва починає продаж власних футболок, брелоків і магнітів. Найдорожчий сувенір буде коштувати 360 гривень. Всього в продажу буде п'ять видів товарів: брелок у вигляді жетона метро, магніт у формі жетона, магніт із зображенням станцій метро, футболка. Найбільш дорогою виявиться футболка, на якій написано: «Не притулятися».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: