У зоні ЧАЕС знову сталася велика пожежа

У зоні ЧАЕС знову сталася велика пожежа
Пожежа в зоні ЧАЕС

Внаслідок пожежі у зоні відчуження вогнем знищено лісову підстилку на площі 1,5 га

У вівторок, 19 червня, сталося загоряння в лісовому кварталі № 115 Корогодського лісництва ДСП «Північна пуща» у зоні відчуження ЧАЕС. Про це повідомляє сьогодні, 20 червня, прес-служба Головного управління ДСНС у Київській області.

«О 13:17 до оперативно-диспетчерської служби Чорнобильської зони надійшло повідомлення про загоряння в лісовому кварталі № 115 Корогодського лісництва ДСП «Північна пуща». На місце події негайно направили рятувальників 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Чорнобиль та працівників лісової пожежної станції ДСП «Північна пуща». Розвідкою було встановлено, що горить лісова підстилка на площі 1,5 га. Через посушливу спекотну погоду та вітрові пориви утворилась загроза поширення пожежі на значні відстані. Тому, не гаючи часу, рятувальники одразу приступили до гасіння», - йдеться в повідомленні. 

Вогнеборці не допустили подальше розповсюдження горіння. Локалізувати пожежу вдалось о 15:00, а ліквідувати о 18:45.

Внаслідок пожежі вогнем знищено лісову підстилку на площі 1,5 га.

До ліквідації пожежі було залучено 12 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки 11-Державної пожежно-рятувальної частини, 46 чоловік працівників ДСП «Північна Пуща» і 5 одиниць техніки.

Причина пожежі наразі з’ясовується.

Жертв та постраждалих немає.

Нагадаємо, 5 червня на території 10-кілометрової зони (район ВРП-330 ДСП ЧАЕС) було виявлено задимлення і загоряння трав'яного покрову та чагарнику

Глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що на місці пожежі у Чорнобильській зоні знайдено смолоскипи.

7 червня, о 17:50 пожежу в лісовому масиві у зоні відчуження ЧАЕС було ліквідовано. 

8 червня у зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення поблизу с. Копачі сталося займання сухої підстилки на площі близько 1 га.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: