Учнів столичної школи годували салатом із сальмонелою

Учнів столичної школи годували салатом із сальмонелою
Результати лабораторних експертиз показали шокуючі порушення у шкільній їдальні

Кишкова інфекція знайдена в салаті з буряка

В школі №306 Деснянського району столиці, де навчається близько 1400 дітей, у шкільній їдальні виявили кишкову інфекцію — сальмонелу. Про це йдеться в розслідуванні журналістів телеканалу «Еспресо».

Журналістка спільно з інспекторами Держпродспоживслужби провела перевірку шкільної їдальні, було відібрано проби води та харчових продуктів. Результати лабораторних експертиз показали шокуючі порушення: питна вода мала бактеріальну невідповідність, що свідчить про несвоєчасну заміну фільтрів. Вживати цю воду школярам заборонили.

Окрім того, у відібраних зразках готової продукції було виявлено сальмонелу. Кишкова інфекція знайдена в салаті з буряка, який не проходив термічну обробку.

На переконання представників Держпродспоживслужби, носіями цієї бактерії були співробітники навчального закладу, які контактували з харчовими продуктами. Тоді як санітарні книжки деяких працівників школи №306 могли бути підробленими. Забезпеченням харчування займалося КП «Зеніт» Деснянського району Києва.

Кілька тижнів тому батьки учнів цієї школи звернулися до редакції програми з проханням здійснити перевірку у зв’язку з постійними скаргами дітей на поганий стан здоров’я, нудоту і болі у шлунку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: