З обсервації у Ворзелі відпустили українців, що прилетіли з Еміратів

З обсервації у Ворзелі відпустили українців, що прилетіли з Еміратів
Обсервація проходила на базі санаторію «Україна» 

Термін обов’язкової обсервація добіг кінця

Сьогодні, 23 квітня, спливає термін обов'язкової обсервації 113 громадян України, яких 10 квітня доправили літаком з ОАЕ. Її проводили на базі санаторію «Україна» (м. Ворзель).

За цей час ознак коронавірусу у прибулих не виявили. І сьогодні вони роз‘їжджаються по домівках. Кожен з них отримав лікарську довідку, що пройшов обсервацію і його стан здоров'я не загрожує оточуючим. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної держадміністрації.

«Київська облдержадміністрація зробила усе можливе, щоб обсерванти пройшли цей період із максимальним комфортом», - запевнив в. о. голови Київської ОДА Василь Володін.

Було оперативно розконсервовано санаторій. Попри закінчення опалювального сезону, знов запустили тепло, гарячу воду. Для тих, хто хотів, налагодили кейтерінг. Зібрали персонал санаторію, забезпечили його засобами індивідуального захисту. Також забезпечили цілодобовий дистанційний медичний супровід.

«Ми дуже раді, що всі ці громадяни повертаються додому здоровими. Крім того, ми набули неоціненний практичний досвід із проведення обсервації. Тож впевненні, що наступного разу зможемо зробити цей процес простішим та зручнішим для всіх», - сказав Володін.

До слова, у зв'язку із запуском в дію електронного сервісу «Дій вдома» Кабінет міністрів змінив умови обов`язкової обсервації (ізоляції) певної категорії осібв рамках карантинних заходів щодо запобігання поширенню епідемії Cоvid-19.

Як повідомлялося, станом на ранок 23 квітня, у Києві підтверджено 1059 випадків Covid-19. Такі дані оприлюднив Центр громадського здоров’я України. Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 70 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: