За рік на вулицях Києва буде встановлено 12 тис. камер спостереження

За рік на вулицях Києва буде встановлено 12 тис. камер спостереження

Наразі у Києві встановлено близько 7 тис. «розумних» камер відеоспостереження

У столиці до 2020 року планують встановити 12 тис. камер відеоспостереження, які будуть слідкувати за безпекою на дорогах і вулицях.

Про це йдеться в розпорядженні на сайті Київської міської держадміністрації.

Згідно з рішенням «Про прийняття проекту Плану заходів на 2019-2020 роки щодо реалізації стратегії розвитку Києва до 2025 року», вже в 2020 році за киянами стежитимуть 12 тис. камер відеоспостереження з функцією розпізнавання осіб і номерних знаків (в 2019-му - 10 тис. таких камер - Ред.). При цьому зараз, як розповів глава Нацполіціі Києва Андрій Крищенко, в місті встановлено близько 7 тис. «розумних» камер відеоспостереження.

Відзначається, що система відеоспостереження дозволить максимально охопити територію міста, його інфраструктурні об'єкти для підвищення безпеки, також забезпечить фіксацію швидкості авто з розпізнаванням номерів. Як результат, відео про ситуацію в місті будуть оперативно передаватися міським службам і поліцейським.

На реалізацію цього проекту з міського бюджету в 2019-2020 роках виділять 200 млн грн.

Нагадаємо, Київрада затвердила Міську цільову комплексну програму профілактики та протидії злочинності у Києві «Безпечна столиця» на 2019-2021 роки. Загальний обсяг фінансування програми на три роки становить 259,7 млн грн. Кошти виділятимуться із міського бюджету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: