Залишки «Мрії» у Гостомелі перемістили з допомогою техніки (відео)

Залишки «Мрії» у Гостомелі перемістили з допомогою техніки (відео)
Уламки «Мрії» прибрали із аеродрому в Гостомелі
фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський вважає, що Україна має побудувати новий літак «Мрія»

У мережі з’явилося чергове відео із залишками транспортного літака Ан-225 «Мрія», котрі нині перебувають на аеродромі в Гостомелі. На кадрах, що їх оприлюднив Telegram-канал «Реальний Київ», видно, як частину літака причепили до техніки та тягнули.

У дописі ідеться, що залишки «Мрії» вивезли із Гостомеля для утилізації. Однак державне підприємство «Антонов» не робило жодних заяв із цього приводу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що Україна має побудувати новий літак «Мрія» у пам’ять про всіх загиблих на війні льотчиків. Така ідея була ще до війни і, за підрахунками, на це потрібно було $800 млн.

Раніше повідомлялося, унікальний український транспортний літак «Мрія», що його окупанти знищили в Гостомелі, можна було врятувати. Державне підприємство «Антонов» на момент вторгнення РФ мало резервний аеродром, орендований на 5 років у німецькому Лейпцигу – натівський аеродром саме для «Мрії». Екіпаж лайнера був готовий вилетіти з Гостомеля до ФРН вранці 24-го лютого, та навіть заводив двигуни, але команди на зліт так і не отримав.

У результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом був спалений один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: