Чорно-білий колір Києва. Неймовірні ретрофото столиці України часів СРСР

Чорно-білий колір Києва. Неймовірні ретрофото столиці України часів СРСР

«Не колір визначає головне в людині, природі або архітектурі, а обсяг, фактура, - те, що залишається поза увагою при погляді на кольорову фотографію»

Серію фотографій «Образ життя радянськоого» Олександр Ранчуков почав знімати, навіть не мріючи, що їх опублікують за його життя в рідній країні

Але прийшла «перебудова», а потім ще пару років - і його роботи розлетілися по виставках, журнальних обкладинках і газетах.

Олександр Ранчуков - фотограф-документаліст, автор фотоальбомів і книг про фотографію, що спеціалізується на жанровій, соціальній і пейзажній зйомці. Фотограф вважає за краще чорно-білу зйомку, пояснює це так:

«Колір - це поверхневе бачення предмета ... Не колір визначає головне в людині, природі або архітектурі, а обсяг, фактура, - те, що залишається поза увагою при погляді на кольорову фотографію».

Олександр Ранчуков став одим з найвідоміших українських фотографів, який зумів у своїх знімках вловити архітектурний дух української столиці, підняти завісу радянського життя і неупереджено його показати. Його виставки проходили в Україні, Німеччині, Франції, Росії, Литві та США.

Сьогодні Ранчуков живе і працює в Києві.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: