У Німеччині створюють першу мережу для транспортування водню

У Німеччині створюють першу мережу для транспортування водню

Створення водневої мережі на основі існуючої газової інфраструктури гарантує промисловим споживачам безпеку поставок енергоресурсів

Трубопровід, по якому буде здійснюватися транспортування зеленого водню, матиме протяжність 130 км. Він зв'яже виробників екологічно чистого палива, при виробництві якого не виділяється вуглекислий газ, і підприємства, що знаходяться в німецьких землях Нижня Саксонія і Північний Рейн-Вестфалія (це Рурська область, найбільший промисловий регіон Німеччини).

Для управління проектом створено консорціум GET H2 Nukleus, в який входять транснаціональна нафтогазова компанія British Petroleum, найбільші німецькі оператори газотранспортних мереж OGE і Nowega, енергетична компанія Evonik, а також виробники установок для електролізу RWE Generation.

Зелений водень буде проводитися з поновлюваних джерел енергії в Лінгене (Нижня Саксонія) на електролізері потужністю 100 МВт. Потім він буде транспортуватися промисловим споживачам і нафтопереробним заводам Лінгена і міст Рура (зокрема, в Марль і Гельзенкірхен).

Транспортування здійснюватиметься не тільки по вже існуючій мережі, експлуатованої операторами Nowega і OGE, але і по абсолютно нових трубопроводах від Evonik, спеціально створеним для транспортування стовідсоткового водню.

Створення водневої мережі на основі існуючої газової інфраструктури гарантує промисловим споживачам безпеку поставок енергоресурсів. У довгостроковій перспективі в мережу будуть включені існуючі сховища уздовж водневого трубопроводу, що ще більше підвищить безпеку поставок.

План першої водневої мережі (Ілюстрація: h2-view.com)План першої водневої мережі (Ілюстрація: h2-view.com)

Виробництво зеленого водню і його транспортування споживачам по маршруту Лінген – Гельзенкірхен повинні початися в кінці 2022 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: