У США буде налагоджено виробництво водню на атомній електростанції

У США буде налагоджено виробництво водню на атомній електростанції

Атомна електростанція Davis Besse обрана для участі у проєкті завдяки близькості до води

Фото: elektrovesti.net

Інноваційний проєкт буде реалізовано у 2023 році

Власники американської атомної електростанції Davis Besse уклали угоду з міністерством енергетики США щодо виробництва на своєму підприємстві водню. У проєкті, який буде реалізовано у 2023 році, також братимуть участь Національна лабораторія штату Айдахо, компанії Xcel Energy та Arizona Public Service, – повідомляють Elektrovesti.

Вибір на користь АЕС Davis Besse був зроблений внаслідок хороших експлуатаційних показників атомної електростанції, а також завдяки близькості водних ресурсів, які потрібні для водню. Крім того, станція розташована недалеко від ключових споживачів водню у промисловому та транспортному секторах економіки.

Фінансування інноваційного проєкту, що зветься LWR Integrated Energy Systems Interface Technology Development & Demonstration, здійснюватиметься частково за рахунок федерального бюджету США та частково за рахунок коштів приватних компаній (очікується, що вони інвестують $2,3 млн).

Демонстраційне виробництво водню вимагатиме приблизно 2 МВт електроенергії та 10,9 тис. літрів води на добу при роботі на максимальній продуктивності, яка становить до 1000 кг водню щодобово.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: