Ексдепутатці з Львівщини присудили громадські роботи, бо забула подати е-декларацію

 Ексдепутатці з Львівщини присудили громадські роботи, бо забула подати е-декларацію
У вироку зазначено, що жінка щиро розкаялася у вчиненому та активно сприяла розкриттю злочину.
Фото з відкритих джерел

Обвинувачена уклала з прокурором угоду про визнання винуватості

Жовківський районний суд Львівської області визнав винною колишню депутатку Річківської сільської ради, що на Львівщині, в умисному не поданні електронної декларації (ст.366-3 КК України) і призначив покарання у вигляді 150 годин громадських робіт. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 4 серпня.

За матеріалами справи жінка не подала е-декларацію за 2020 рік (її треба було оприлюднити на сайті НАЗК до 1 квітня 2021 року).

Обвинувачена уклала з прокурором угоду про визнання винуватості, що дозволило уникнути більш суворішого покарання. Згідно зі змістом угоди, вона беззастережно визнала свою вину, щиро розкаялася у вчиненому та активно сприяла розкриттю злочину.

Окремо суд роз’яснив обвинуваченій, що у разі невиконання угоди про визнання винуватості, прокурор має право звернутися до суду з клопотанням про скасування вироку.

Крім цього, суд позбавив ексдепутатку права обіймати посади, пов`язані з виконанням функції органів державної влади та місцевого самоврядування на один рік.

Додамо, що санкція ст.366-3 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від 42,5 тис. грн до 51 тис. грн або громадські роботи від 150 до 240 годин, або обмеження волі до двох років, або позбавленням волі на один рік.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: