Північна Македонія передала Україні танки, які колись отримала від Росії

Північна Македонія передала Україні танки, які колись отримала від Росії
фото: Міноборони України

Ці танки Північній Македонії у 2000 році передала Росія

Міністерство оборони Північної Македонії підтвердило інформацію про передачу Україні танків Т-72. Про це повідомляє видання 360stepeni

У Міноборони країни зауважили, що Україна отримає танки «третього покоління» із батальйону, який незабаром планується розформувати. Наразі конвой важкої техніки перебуває на шляху до України.

Точну кількість переданих машин відомство не назвало. Проте, відомо, що в арсеналі армії країни є 31 танк такого типу.

Найцікавіше то, що ці танки Північній Македонії у 2000 році передала Росія. А тепер вони будуть допомагати ЗСУ знищувати російських загарбників.

Нагадаємо, Литва передасть Україні 10 бронемашин, боєприпаси та сучасні литовські антидрони.

Разом з тим міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін обговорив із головою Міноборони України Олексієм Резніковим результати останньої зустрічі у форматі «Рамштайн». Ллойд запевнив, що США працюють над тим, щоб якнайшвидше доставити в Україну додаткові високомобільні артилерійські ракетні системи Himars для протидії російській агресії. 

23 липня голова Комітету збройних сил Палати представників США Адам Сміт заявив, що Сполучені Штати готові надати Україні стільки установок Himars, скільки можуть.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден 22 липня підписав указ про надання Україні нового пакета військової допомоги на суму до $175 млн.

Читайте також: Війна дронів. Маємо дефіцит потрібної техніки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: