Афера із житлом Нацгвардії: суд залишив Микитася під вартою

Афера із житлом Нацгвардії: суд залишив Микитася під вартою

До Максима Микитася застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 100 млн гривень

Микитася підозрюють у привласненні майна Національної гвардії

Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід для експрезидента державної будкорпорації «Укрбуд» та колишнього народного депутата Максима Микитася до 3 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС у Facebook.

«3 вересня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора та продовжив експрезиденту державної будкорпорації запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 жовтня 2020 року включно з можливістю внесення застави у розмірі 100 000 000 гривень, визначеної ухвалою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться у повідомленні.

Експрезидента «Укрбуду» Микитася підозрюють у привласненні майна Національної гвардії.

У липні Вищий антикорупційний суд залишив під вартою колишнього народного депутата України Максима Микитася, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрює в організації заволодіння понад 81 млн грн Національної гвардії України під час обміну квартир для нацгвардійців.

Нагадаємо, експрезидент державної будкорпорації підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. За версією слідства, ГУ Нацгвардії України та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс.

Натомість, Нацгвардія мала отримати там 50 квартир та 30 паркомісць. Проте, у 2016-2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Як встановила проведена експертиза, вартість квартир на околиці на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінили квартири на Печерську.

Зазначимо, екснардеп Максим Микитась проходить підозрюваним в організації корупційної схеми заволодіння нерухомістю в Києві. Мова йде про змову з колишнім командувачем Національної гвардії Юрієм Аллеровим. За версією слідства, підконтрольний Микитасю забудовник будував житловий комплекс на території, закріпленій за Нацгвардією, за умови, що частину квартир віддадуть військовослужбовцям. Згодом замість квартир у центрі Києва військовим запропонували квартири в іншому районі, ціни на житло в якому набагато нижче.

Микитася підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 млн гривень.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: