Без відповіді Москви Британія вважатиме отруєння Скрипаля замахом на вбивство – дипломат

Без відповіді Москви Британія вважатиме отруєння Скрипаля замахом на вбивство – дипломат
Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були оторуєні 4 березня

Британія чекає на відповідь РФ щодо зухвалого отруєння свого екс-шпигуна

Уряд Великої Британії вважатиме інцидент у Солсбері замахом на вбивство, спонсорованим державою, у разі відсутності задовільних пояснень з боку Росії.

Про це написала посол Британії в Україні Джудіт Гоф.

«За відсутності задовільної відповіді з боку Росії уряд Сполученого Королівства буде вважати інцидент у Солсбері замахом на вбивство, спонсорованим державою, на британській території з використанням забороненої зброї у порушення Конвенції про хімічну зброю та міжнародного права», - написала Гоф.

«Словом, незаконним використанням сили російською державою проти Великої Британії та першим випадком агресивного використання нервово-паралітичної речовини будь-якого типу на європейській території після Другої світової війни», - додала посол.

Як відомо, Великобританія дала Росії один день, щоб дати пояснення щодо отруєння в Солсбері колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що якщо 13 березня змістовної відповіді не буде, Лондон почне вживати заходів. Великобританію вже підтримали США.

4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною.

Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Глава МВС Британії назвала отруєння Скрипаля «нахабним і зухвалим кроком».

Пізніше повідомлялося, що Скрипаль незадовго до отруєння звернувся в поліцію і розповів про побоювання за своє життя.

Тоді як у Кремлі заявили, що не мають ніякої інформації про те, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і з чим може бути пов'язане його отруєння.

6 березня голова Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон попередив Росію про можливі санкції, якщо буде доведено, що за таємничим отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Кремль.

Також стало відомо, що у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. За словами журналістів, це був фентаніл.

За інформацією ЗМІ, отруєний у Британії шпигун Скрипаль контактував з авторами доповіді про зв’язки Трампа і Путіна.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: