Боротьба російських кланів. В ЄС прокоментували розбірки в «ЛНР»

Боротьба російських кланів. В ЄС прокоментували розбірки в «ЛНР»
Карл Більдт

Співголова Європейської ради зовнішніх відносин Карл Більдт прокоментував події в окупованому Луганську

Попри широку пропаганду Кремля, який намагається запевнити Захід у тому, що події на Донбасі – це внутрішній конфлікт в Україні, розвиток подій в ОРЛО свідчить, що насправді там відбувається боротьба між російськими провладними угрупованнями.

На цьому наголосив у п'ятницю колишній міністр закордонних справ Швеції, співголова Європейської ради зовнішніх відносин Карл Більдт.

«Кремль часто намагається сказати, що конфлікт на Донбасі – це справа українців. Але події в Луганську свідчать, що насправді це конфлікт між різними російськими угрупованнями», - написав високопоставлений чиновник на офіційній твітер-сторінці.

21 листопада в окупованому Луганську військовий переворот: озброєні люди оточили центр.  В той же день у центр міста пригнали бронетехніку

Засновник міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Роман Бурко повідомив, що конфлікт між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і «міністром внутрішніх справ «ЛНР» Ігорем Корнетом є боротьбою за владу між групою впливу ФСБ Росії і групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова. 

Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області президент Петро Порошенко увечері 21 листопада скликав позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: