«Де відповідальність Авакова?»: Батько Гандзюк заступився за генпрокурора

«Де відповідальність Авакова?»: Батько Гандзюк заступився за генпрокурора
Батько вбитої херсонської активістки Віктор Гандзюк оприлюднив звернення до президента

Віктор Гандзюк висловив упевненість в тому, що Рябошапка хоче довести справу Катерини Гандзюк до кінця «і всі причетні до її вбивства нарешті будуть справедливо покарані»

Батько вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк звернувся до президента Володимира Зеленського в зв'язку з можливою зміною генерального прокурора.

Звернення до президента Віктор Гандзюк опублікував в Facebook.

Він нагадав, що 4 березня виповнюється рік і чотири місяці з дня смерті Каті і понад півтора року з дня нападу на неї.

«Десятки судів. Смішні вироки виконавцям. Нуль замовників за ґратами. Якщо від колишнього Генпрокурора я і Катя чули тільки гучні і брехливі обіцянки і закиди, то у нинішнього, здається, нарешті є зрушення», - написав Віктор Гандзюк.

Він зазначив, що в Болгарії затримали організатора вбивства Каті Олексія Левіна.

«Урешті почали ворушити злочинні угруповання, які роками дозволяли собі калічити і вбивати тих, на кого покажуть представники влади або правоохоронних органів. У мене знову з'явилася надія, що вбивці моєї дочки дійсно будуть покарані», - пояснив Віктор Гандзюк.

Він висловив стурбованість у зв'язку з новиною про те, що генерального прокурора Руслана Рябошапку мають намір відправити у відставку, що призведе до затягування справи про вбивство Каті.

«Де гарантія того, що нові прокурори просто не зіллють справу Каті і не звинуватять в цьому Рябошапку? Насправді мені не важливо, хто саме буде генеральним прокурором. Однак я хочу запитати Вас, пане президенте: а як же Ваші обіцянки, що нова прокуратура доведе справу Каті до кінця? Ви ж особисто обіцяли мені і на всю країну, що вбивці Каті сидітимуть? Саме Ви є гарантом того, що Павловський все-таки сяде за ґрати, що Левіна повернуть в Україну, що посадять Мангера, а за ним і Гордєєва з Ріщуком. А не закриють справу після закінчення термінів», - додав батько херсонської активістки.

Водночас Віктор Гандзюк поклав відповідальність за затягування справи про вбивство дочки на поліцію і особисто главу МВС Арсена Авакова.

«Чому таку ж відповідальність не несе пан Аваков? Де відповідальність за втечу з України Левіна, якого попередив глава обласної поліції Меріков, а Аваков тепер підвищив його по службі? Де відповідальність за знищення поліцією частини матеріалів у справі Каті, за те, що більшість поліцейських, які активно допомагали вбивцям моєї дочки, «заховані» по районах? Зрештою, де його відповідальність за десятки нерозкритих нападів на цивільних активістів?», - запитує батько активістки.

Віктор Гандзюк висловив упевненість в тому, що Рябошапка хоче довести справу Катерини Гандзюк до кінця «і всі причетні до її вбивства нарешті будуть справедливо покарані».

Нагадаємо, у «Слузі народу» запевняють, що Рада у середу не звільнятиме генпрокурора.

Раніше ЗМІ повідомили, що новим генеральним прокурором України можуть призначити нардепа від «Слуги народу» Сергія Іонушаса.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський оголосив, як він бачить зміни в уряді. Зокрема, на зустрічі з фракцією «Слуга народу» Зеленський оголосив, що бачить новим прем'єром Дениса Шмигаля.

Фракція «Слуга народу» на засіданні ввечері 3 березня ухвалила рішення задовольнити заяву прем'єр-міністра Олексія Гончарука про відставку. Лише троє нардепів від «Слуги народу» утримались під час голосування за відставку очільника уряду.

До слова, Зеленський може оголосити про відставку Скалецької у Нових Санжарах.

Також у депутатів в «є запитання» до глави СБУ Івана Баканова.

Ввечері 2 березня нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський заявив, що президент Володимир Зеленський зустрівся з Олексієм Гончаруком, після чого останній написав заяву на звільнення.

Нагадаємо, перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, коментуючи можливі кадрові призначення в Кабміні, повідомив, що наразі є декілька робочих варіантів.

Також ЗМІ повідомили, що «Слуги народу» отримали від Офісу Зеленського інструкцію, як вщент розкритикувати уряд та керівників силових органів. 

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: