Десятки мігрантів намагалися прорватися з Білорусі до Польщі

Десятки мігрантів намагалися прорватися з Білорусі до Польщі
Напруження на польсько-білоруському кордоні не припиняється
фото: Straż Graniczna

Понад 40 мігрантів в останній день 2021 року намагалися потрапити до Польщі

За минулу добу, 31 грудня, 44 мігранти з Близького Сходу намагалися перетнути польсько-білоруський кордон. Про це інформує Прикордонна служба Польщі у Twitter.

«В останній день 2021 року польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути 44 особи», – йдеться у повідомленні. За інформацією польських прикордонників, до ділянки кордону, яку охороняє застава Ліпська, підійшла група з 20 іноземців. Водночас на лінії кордону, що охороняється прикордонним загоном у Наревці, було пошкоджено колючий дріт загородження.

Це не перша спроба мігрантів нелегально потрапити з Білорусі до Польщі. У 2021 році польсько-білоруський кордон намагалися перетнути 39,7 тис. нелегальних мігрантів, у грудні – 1,7 тис.

Як повідомлялося, міграційна криза на кордоні Білорусі з Литвою, Польщею, Латвією триває з серпня. Три країни звинувачують Білорусь у навмисному створюванні міграційного тиску в межах гібридних дій проти країн ЄС.

8 листопада біля кордону з Польщею зібралося близько чотирьох тисяч мігрантів, які вдалися до спроби силою перетнути рубіж, що викликало опір з боку польських військовослужбовців та прикордонників. Загалом Польща стягнула на кордон із Білоруссю 13 тисяч військових.

Також Литва направляє додаткові сили на кордон з Білоруссю після введення надзвичайного стану. Точна кількість військовослужбовців не розголошується. Згодом МВС відправило на кордон з Білоруссю понад вісім тисяч силовиків. Задля безпеки українсько-білоруського кордону на засіданні РНБО України було ухвалено низку невідкладних рішень.

Через міграційний колапс на кордоні з ЄС Лукашенко кинув тінь на Україну. Тож Україна готується до можливих провокацій з мігрантами на кордоні з Білоруссю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: