Комітет рекомендує Раді призначити Рябошапку генпрокурором

Комітет рекомендує Раді призначити Рябошапку генпрокурором

Раніше комітет рекомендував ВР звільнити Луценка

Комітет Верховної ради України з питань правоохоронної діяльності рекомендує ВР призначити Руслана Рябошапку генеральним прокурором.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що піде у відставку після того, як почне свою роботу парламент IX скликання. 

Підкреслимо, комітет Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендує ВР звільнити Луценка з посади глави ГПУ. За те, щоб рекомендувати Верховній раді прийняти постанову про згоду на звільнення Луценка президентом України, проголосували 22 члени комітету, двоє - утрималися.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко написав заяву про відставку.

Раніше Луценко заявив, що подасть у відставку, коли нова Верховна Рада приступить до роботи.

Як відомо, у Верховній Раді вранці в четвер, 29 серпня, відбулося урочисте засідання, на якому відбулося складення присяги новообраними народними депутатами.

У залі, крім депутатів, були присутні члени уряду, президент та представники його офісу. Колишніх президентів – Леоніда Кравчука, Леоніда Кучму, Віктора Ющенка та Петра Порошенка - посадили позаду Андрія Богдана, Руслана Рябошапки та Сергія Шефіра.

Після гімну спікер Андрій Парубій оголосив хвилину мовчання за героями, загиблими за Україну. 29 серпня, починаючи з 2019 року, в Україні відзначають День пам’яті захисників.

Найстарший за віком народний депутат Юлій Іоффе зачитав у сесійний залі текст присяги нардепа. 

Тепер депутати повинні до 13.00 підписати текст присяги в кулуарах на другому поверсі.  О 13.00  розпочнеться перше засідання першої сесії парламенту дев’ятого скликання.

Президент Володимир Зеленський 29 серпня виступить із позачерговим посланням до народних депутатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: