Луценко анонсувала зустріч Порошенка з патріархом Варфоломієм

Луценко анонсувала зустріч Порошенка з патріархом Варфоломієм
Петро Порошенко на зустрічі з Вселенським патріархом Варфоломієм І

Луценко висловила впевненість, що патріарх Варфоломій особисто приїде до України для вручення Томосу

Під час найближчого візиту до Туреччини (3-4 листопада) президент України Петро Порошенко зустрінеться з Вселенським патріархом Варфоломієм.

Про це в ефірі «5 каналу» повідомила представник представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

«Президент полетів на комісію «Україна – Туреччина», але він здійснить візит до Вселенського патріарха. Президент зробив все, що міг до цього моменту. Тепер залишилося тільки одне - церкви в Україні мають об'єднатися добровільно, вибрати собі митрополита, якому Варфоломій особисто передасть цей Томос», - зазначила Луценко.

Луценко висловила впевненість, що Вселенський патріарх Варфоломій особисто приїде до України для вручення Томосу. 

Раніше повідомлялося, що 3 і 4 листопада Петро Порошенко з робочим візитом відвідає Туреччину. Зазначалося, що порядком денним заходу передбачено обговорення ключових питань двостороннього політичного діалогу, сучасного стану та перспектив розвитку українсько-турецького співробітництва у торгівельно-економічній, науково-технічній, оборонно-промисловій, енергетичній, транспортній, культурно-гуманітарній, освітній та туристичній сферах. Президент України проведе окремі переговори з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія. Також опубліковано текст рішення синоду Константинопольського патріархату щодо української церкви.

Нагадаємо, святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний архієрейський собор для об'єднання трьох церков. Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться патріархом.

Слід зауважити, що 15 жовтня у РПЦ заявили, що члени Священного синоду «визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом».

У Московському патріархаті пояснили, які наслідки матиме рішення синоду РПЦ. Також повідомлялося, за якої умови РПЦ відновить відносини з Константинополем.

В УПЦ КП вважають, що синод РПЦ повторює політику Кремля.

Також опубліковано повний текст рішення синоду РПЦ про розрив відносин із Константинополем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: