Манафорт розповів, навіщо йому три паспорти та зареєстрований на чуже ім’я телефон

Манафорт розповів, навіщо йому три паспорти та зареєстрований на чуже ім’я телефон
Пол Манафорт

Манафорт запевняє, що подорожував з телефоном, зареєстрованим на псевдонім, тому що хотів зберегти конфіденційність

Колишній політтехнолог Партії регіонів і екс-глава передвиборної кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт пояснив на досудовому засіданні чому подорожував з мобільним телефоном, зареєстрованим на чуже ім'я, і чому у нього було три паспорти.

Про це пише Bloomberg.

Адвокати Манафорта заявили судді, що Манафорт подорожував до Китаю і в інші країни з телефоном, зареєстрованим на псевдонім - ім'я його брата, - тому що він хотів зберегти конфіденційність, працюючи в якості політичного консультанта для високопоставлених клієнтів.

«Для багатьох громадян США, які виїжджають за кордон у справах і на відпочинок, широко поширена практика захисту від можливих зламів і конфіскації їх електронних пристроїв і даних», - дали письмові пояснення до федерального суду адвокати Манафорта.

Вони також заявили, що у Манафорта був один паспорт для поїздок, а другий - для «надання із заявами на отримання візи в деякі зарубіжні країни».

За словами його адвокатів Кевіна Даунінга і Томаса Ценле, він загубив перший паспорт і отримав третій, перш ніж знайти оригінал через кілька місяців, про що повідомив Державний департамент.

Прокурори вважають, що телефон і кілька паспортів свідчать про те, що Манафорт може втекти з США.

Напередодні Манафорт запропонував $12 млн застави за звільнення з-під домашнього арешту.

Перед цим суд у США відхилив прохання Манафорта про скасування домашнього арешту.

Американські ЗМІ також назвали прізвища «причетних» українських політиків.

До слова, наразі Генеральна прокуратура розслідує дві справи, у яких фігурує Пол Манафорт. Перша стосується розтрати коштів Міністерства юстиції, а друга – в частині матеріалів з «чорної бухгалтерії».

Україна вже готує запити до США з проханням допитати Манафорта.

30 жовтня на суді у США політтехнолог Пол Манафорт, колишній голова виборчої кампанії Дональда Трампа, не визнав себе винним за жодним із висунених йому звинувачень, серед яких відмивання коштів, отриманих у його ролі як консультанта української Партії регіонів, її лідера і колишнього президента України Віктора Януковича, а також її наступниці, Опозиційного блоку. Так само не визнав ніякої вини і його колега, теж звинувачений у цій справі Річард Гейтс.

Окружний суд судового округу Колумбія (охоплює столицю США Вашингтон) звільнив обох затриманих під домашній арешт і заставу – для Манафорта вона склала 10 мільйонів доларів, для Гейтса 5 мільйонів.

Раніше 30 жовтня обидва з’явилися до Федерального бюро розслідувань США у Вашингтоні на вказівку правоохоронців після того, як Міністерство юстиції оприлюднило висунені їм обвинувачення загалом у 12 випадках правопорушень.

Читайте також матеріал «Главкома»: Прокляття Манафортом. Подробиці головного політичного скандалу осені у США

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: