Матір неповнолітнього заплатить 17 тис. грн за прогулянку її сина у сквері під час карантину

Матір неповнолітнього заплатить 17 тис. грн за прогулянку її сина у сквері під час карантину
З 12 березня до 24 квітня 2020 року на всій території України установлено карантин. 

До 24 квітня уряд заборонив перебувати в громадських місцях особам, які не досягли 14 років, без супроводу батьків

Тернівський міський суд Дніпропетровської області оштрафував на 17 тис. грн жінку за порушення правил карантину (ст. 44-3 КУпАП).

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на постанову суду від 14 квітня.

Згідно з протоколом про адмінправопорушення, 6 квітня приблизно о 16:00 годині, 13-річний хлопець перебував на території місцевого скверу без супроводу батьків, що є порушенням правил карантину.

Матір неповнолітнього визнала вину і зауважила, що відпустила свого сина на вулицю без свого супроводу, щоб він сходив до рідного дядька. Крім того, зазначила, що з правилами карантину вона ознайомлена, просила вибачення та суворо не карати.

Суд наголосив, що, відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», з 12 березня до 24 квітня 2020 року на всій території України установлено карантин. Також заборонено перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків.

Таким чином, суд вирішив покарати матір неповнолітнього штрафом у розмірі 17 тис. грн, стягнувши його на користь держави.

Як повідомляв «Главком», на Тернопільщині суд визнав, що вулиця – це не громадське місце, і не став карати чоловіка, який вийшов гуляти без маски.

Також у Сумах місцевий суд прирівняв светр з високою горловиною до маски.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: