Майк Помпео: епоху м'якої політики щодо Росії завершено

Майк Помпео: епоху м'якої політики щодо Росії завершено
Держсекретар США Майк Помпео 

Помпео сьогодні зробить заяву про те, що США буде карати Росію за її агресивну поведінку

Держсекретар США Майк Помпео планує заявити перед Сенатом 12 квітня про те, що м'яка політика стосовно Росії буде припинена.

Про це повідомляє АР з посиланням на отримані нотатки Помпео.

Згідно з записами Помпео, він зробить заяву про те, що США буде карати Росію за її агресивну поведінку. Він також наголосить на тому, що адміністрація Трампа вважає Росію небезпечною для США.

Попри це, Помпео висловить думку про необхідність дипломатичних відносин із Москвою, які «хоч і складні, але повинні продовжуватися».

Помпео наголошує, що не є прихильником війни. «Війна - завжи останній засіб», - говорить держсекретар.

Нагадаємо, у Сирії в лютому армії Асада і Путіна почали масштабний наступ на позиції повстанців у Східній Гуті. За останніми даними, за час проведення наступальної операції в цьому районі загинули понад 1700 мирних жителів.

Як відомо, 6 квітня внаслідок авіаударів по місту Дума, що в Східній Гуті, щонайменше 32 мирних жителів загинули, понад 50 осіб зазнали поранень. Пізніше стало відомо про 100 загиблих.

Президент США Дональд Трамп оголосив про майбутній ракетний удар по Сирії. «Росія обіцяє збивати будь-які ракети, випущені по Сирії. Готуйся, Росія, вони прилетять. Вони будуть славні, нові «розумні». Не треба підтримувати «газову тварину-вбивцю», яка вбиває своїх громадян і отримує задоволення», - написав Трамп.

Росія привела в готовність війська ППО, розвідки та ударні сили через загрозу ракетного удару США по Сирії. 

Крім того, сьогодні в РФ заявили, що війська Асада і РФ захопили місто Дума, а також взяли під контроль всю Східну Гуту. 

Читайте також: 

Чи стане хімічна атака в Ідлібі останньою на рахунку Асада та росіян

За мить до удару. Світ затамував подих перед можливим зіткненням у Сирії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: