Медведчук розповів про головну перешкоду для відновлення миру на Донбасі

Медведчук розповів про головну перешкоду для відновлення миру на Донбасі

Медведчук наголошує на реалізації усіх пунктів Мінських угод, щоб досягти миру на Донбасі

Керівник громадської організації «Український вибір» Віктор Медведчук прокоментував учорашню зустріч у Києві глав дипломатичних відомств України, Німеччини та Франції.

«Думаю, сьогодні ні в кого не викликає сумнівів, що припинення вогню на Донбасі і відведення озброєнь від лінії зіткнення – це ключовий етап у врегулюванні конфлікту на сході України. Однак слідом за цим необхідно перейти до реалізації інших пунктів Мінських угод, щоб досягти гарантованого і стабільного миру на Донбасі», – зазначив він.

Медведчук звернув увагу на заяву глави МЗС Франції Жан-Марка Еро, який переконаний у тому, що після відновлення режиму тиші сторони повинні перейти до реалізації політичної частини Мінських угод.

Нагадаємо, Еро детально розповів про стратегію мирного врегулювання конфлікту на сході України. Йдеться про припинення вогню, відведення військ, до цього також додається законопроект про місцеві вибори на Донбасі, а також про спецстатус регіону.

«Так, європейці хочуть бачити Україну політично стабільною, що не несе загрози європейській спільноті. Але стабільності і миру хочуть і мільйони українських громадян. Згідно з дослідженням, проведеним Київським міжнародним інститутом соціології, продовження Мінських переговорів підтримують дві третини (66,7%) українців. І офіційний Київ, приймаючи рішення, які можуть активізувати реалізацію Мінських угод, повинен орієнтуватися на думку громадян», – впевнений очільник «Українського вибору».

Для того щоб Україна виконала взяті на себе в Мінську зобов'язання, необхідні, на думку Медведчука, і політична воля, і політичний ресурс.

«Хочеться вірити, що після зустрічі міністрів закордонних справ і досягнутих на ній домовленостей Київ візьметься до виконання Мінських угод, що дозволить створити міцний фундамент для стабільного миру в Україні», – висловив сподівання Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: