Міністри ЄС наступного тижня обговорять путінську паспортизацію Донбасу

Міністри ЄС наступного тижня обговорять путінську паспортизацію Донбасу

Європейські міністри також обговорять вибори президента України

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу, які 13 травня розпочнуть дводенну зустріч у Брюсселі, серед інших питань розглянуть рішення РФ роздавати паспорти громадянам України на окупованих територіях Донбасу.

Про це напередодні зустрічі міністрів у Брюсселі заявив високопоставлений представник ЄС, повідомляє «Укрінформ».

«Міністри обміняються поглядами щодо ситуації, яка виникла за підсумками президентських виборів в Україні, та шляхи подальшого розвитку співпраці. Водночас, як я можу очікувати, буде проведена дискусія також навколо наслідків рішення Російської Федерації видавати російські паспорти (на окупованих територіях) на Сході України», - сказав представник ЄС.

Серед інших питань, які включені в порядок денний зустрічі міністрів, – доповідь високого представника ЄС за підсумками зустрічі Міжнародної контактної групи щодо Венесуели, обговорення ситуації в Лівії та в африканських країнах.

Під час ранкового засідання міністри закордонних справ ЄС проведуть спільне засідання з керівниками зовнішньополітичних відомств країн Східного партнерства в рамках заходів зі святкування 10-ї річниці цієї програми ЄС.

14 травня європейські міністри проведуть сесію, присвячену питанням безпеки й оборони, темою якої стане розвиток оборонних спроможностей Євросоюзу, зокрема в рамках програми PESCO, а також зміцнення співробітництва з НАТО, серед іншого, в контексті протидії гібридним загрозам.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям так званих «ДНР/ЛНР».

У зв’язку з цим Україна звернулася до Ради безпеки ООН. 25 квітня Радбез ООН збирався і висловив стурбованість і засудження.

Після цього, 27 квітня, Путін заявив, що спрощений порядок отримання російських паспортів може поширитися на всіх жителів України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: