Москаль заявив, що на Закарпатті школи працюватимуть у штатному режимі

Москаль заявив, що на Закарпатті школи працюватимуть у штатному режимі

Закарпаття не залежить від поставок газу і закривати школи не буде

Закарпаття не збирається обмежувати роботу навчальних закладівчерез проблеми з поставками газу. Про це заявил голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

За його словами, закарпатська область має мінімальну залежність від газу, тому припиняти роботу об'єктів освіти немає ніякої необхідності. На Закарпатті ніякого припинення роботи освітніх установ у зв'язку з браком газу не буде за винятком тих районів, де рішенням комісій введено карантин через гострих респіраторних вірусних інфекцій.

На сьогодні карантин введено в Ужгороді та Ужгородському районі, в Берегово і Берегівському районі, а також у Свалявському районі.

«По-перше, наша область споживає менше газу в Україні, а частина Закарпаття взагалі не газифікована. По-друге, споживачами майже 85 відсотків газу, використовуваного в області є населення. Бюджетні установи та організації (в тому числі освітні об'єкти) споживають всього-на-всього 5,3 відсотків газу.

По-третє, централізованого теплопостачання (типу теплокомуненерго) на Закарпатті немає, і в цьому сенсі наша область є прикладом для всієї України. По-четверте, за останні роки, виконуючи доручення уряду, ми перевели безліч соціальних об'єктів на альтернативні види опалення (насамперед, дрова), оскільки знали, що Росія в будь-який момент може прикрутити газовий вентиль, як робила це вже неодноразово», - заявив Москаль.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Україні внаслідок нестачі газу, викликаної діями російської компанії «Газпром», призупинять роботу навчальних закладів.

Нагадаємо, «Газпром» вирішив розірвати контракти з «Нафтогазом».

1 березня «Укртрансгаз» заявив про низький тиск у магістральних газопроводах на вході в українську ГТС.

2 березня компанія «Нафтогаз Україна» звернулася з проханням до українців прикрутити тиск у котлах через дії російського «Газпрому».

Порошенко підтримав флешмоб «Прикрути» і закликав українців економити газ.

НАК «Нафтогаз України» вирішив терміново купувати газ у польській компанії PGNiG після відмови російського ПАТ «Газпром» здійснювати поставки газу в Україну. 

Читайте також: 

Стокгольмнаш. Усі наслідки перемоги України у Міжнародному арбітражі

Стокгольмська трагедія Гройсмана

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: