На Кабмін Гончарука завели справу за недбалість у боротьбі з коронавірусом

На Кабмін Гончарука завели справу за недбалість у боротьбі з коронавірусом
Олексій Гончарук проігнорував під час епідемії звернення секретаря РНБО

Секретар РНБО вимагав заборонити експорт медичної продукції

За можливу недбалість під час вжиття заходів проти коронавірусу в Україні на членів Кабінету міністрів колишнього прем'єра Олексія Гончарука завели справу. Про це йдеться у Facebook Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Повідомляється, що САП відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості посадових осіб Кабінету міністрів під час вжиття заходів, спрямованих на протидію коронавірусу.

Повідомляється, що 31 січня і 8 лютого 2020 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на адресу прем'єра Гончарука направив листи про необхідність заборони на експорт і реекспорт продукції, яка прямо або побічно може бути використана в боротьбі з COVID-19.

«Однак Кабінетом міністрів України тоді фактично проігноровано вищевказані заходи, що так і не були прийняті. 23 березня 2020 відомості про можливе скоєння кримінального злочину внесені до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України», - йдеться в повідомленні.

Розслідування доручено слідчим центрального апарату Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував вжити додаткових заходів для боротьби з коронавірусом. Його пропозиції полягають у збільшенні дефіциту держбюджету щонайменше утричі з одночасним секвестром, а також у реструктуризації зовнішнього боргу.

В Україні на цей час зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби (три з них – летальні).

У Центрі громадського здоров'я наголосили, що кількість підтверджених випадків постійно змінюється і попросили звертати увагу на час публікації звіту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: