«У нас залишилось ще кілька днів». Аваков зробив попередження для влади

«У нас залишилось ще кілька днів». Аваков зробив попередження для влади

Міністр внутрішніх справ попередив, що через закриття багатьох підприємств в країні може початися голод, оскільки більшість українців живуть без «істотних фінансових накопичень»

Влада України у період карантину через коронавірус повинні ввести виплати з бюджету для людей, які залишились без засобів до існування, передбачити пільги ЖКГ до 75% і заборонити звільнення співробітників. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

Аваков попередив, що через закриття багатьох підприємств в країні може початися голод, оскільки більшість українців живуть без «істотних фінансових накопичень».

«Пройде місяць і у людей може банально не вистачати коштів, щоб підтримати себе, сім'ю - купити їжу і ліки», - заявив глава МВС України, додавши, що уряду необхідно розробити заходи підтримки.

Аваков також запропонував на період карантину зупинити нарахування процентних ставок за категоріями кредитів для приватних осіб, а на державних підприємствах і держслужбі, підприємствах бюджетного фінансування заборонити звільнення співробітників або відправку їх в неоплачувані відпустки.

На думку міністра, державі доведеться піти на екстраординарні кроки. Зокрема, переглянути бюджет і створити стабілізаційний фонд для фінансування антикризових заходів, збільшити дефіцит бюджету, укласти нову угоду з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і провести реструктуризацію зовнішніх боргів.

Нагадаємо, через спалах коронавірусу надзвичайну ситуацію оголосили у трьох областях - Чернівецькій, Житомирській, Київській та у місті Києві.

Раніше у МОЗ заявили, що сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, хибно.

Як повідомлялося, на території України до 3 квітня запроваджено карантин з метою запобігання поширенню коронавірусу.

Також міністр охорони здоров’я Ілля Ємець не виключає посилення режиму карантину в Україні у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Всього в Україні підтверджено 73 випадки інфікування Covid-19. За добу виявлено 26 нових випадків.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 820 зразків.

У Центрі громадського здоров'я наголосили, що кількість підтверджених випадків постійно змінюється і попросили звертати увагу на час публікації звіту.

Нагадаємо, ввечері в неділю в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я Ігор Кузин повідомив, що в Україні підтверджено 63 випадки коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: