На виборчих дільницях на Хмельниччині бракує скриньок для голосування

На виборчих дільницях на Хмельниччині бракує скриньок для голосування

Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох великих та двох малих виборчих скриньок, підкреслили в «Опорі»

Фото: Громадянська мережа «Опора»

Як пояснили члени дільничної виборчої комісії у Виноградівці, другу скриньку не поставили, оскільки не мали чим її опломбувати

На виборчих дільницях у Хмельницькій області не вистачає скриньок для голосування.

Про це повідомляє Громадянська мережа «Опора».

«На трьох виборчих дільницях Хмельниччини виборці голосуватимуть з однією стаціонарною виборчою скринькою, ще на одній дільниці спостерігач «Опори» домігся встановлення другої скриньки», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що на дільницях №680760, що у с. Тимків Новоушицького району (ТВО №193), №680307 в с. Слобідка-Шелехівська Деражнянського району (ТВО №191) та №681278 в с. Виноградівка Ярмолинецького району (ТВО №192) наявні по одній стаціонарній скриньці для голосування.

Як пояснили члени дільничної виборчої комісії у Виноградівці, другу скриньку не поставили, оскільки не мали чим її опломбувати.

Водночас на дільниці №680452, що в с. Зубарі Ізяславського р-н (ТВО №189), комісія не хотіла викладати другу скриньку, оскільки в них мало виборців, проте спостерігач «Опори» наполіг усунути порушення, тож комісія встановила другу скриньку.

В «Опорі» підкреслили, що відповідно до ч. 4 ст. 74 Закону України «Про вибори президента України» кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок - великих (стаціонарних) та малих (переносних). Виборчі скриньки мають розміри і виготовляються з прозорого матеріалу, які визначаються Центральною виборчою комісією.

«Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох великих та двох малих виборчих скриньок, середня - не менше трьох великих і двох малих скриньок, велика - не менше чотирьох великих і трьох малих скриньок. Виборчі скриньки встановлюються у приміщенні для голосування так, щоб виборці при підході до них мали можливість проходити через кабіни (кімнати) для таємного голосування», - повідомили в «Опорі».

Нагадаємо, у неділю, 21 квітня, в Україні проходить другий тур виборів президента, в якому беруть участь два кандидати: чинний глава держави Петро Порошенко та шоумен Володимир Зеленський.

Виборці можуть проголосувати до 20:00.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працюватиме 101 виборча дільниця.

У суботу, 20 квітня, о 23:00 за київським часом, в Австралії відкрилася перша виборча дільниця.

У день голосування не можна фіксувати на фото і відео результати свого голосування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: