Нацрада з питань телебачення завтра розгляне скандальну заяву Герасим’юк

Нацрада з питань телебачення завтра розгляне скандальну заяву Герасим’юк
Ольга Герасим’юк

Зараз будуть шукатися різні підстави для того, щоб звільнити мене за іншими обставинами - журналістка

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, завтра, 27 червня, розгляне заяву заступника голови Нацради Ольги Герасим’юк щодо звільнення з посади, яку вона займає. Про це «Главкому» у інтерв’ю повідомила сама Ольга Герасим’юк.

У своїй заяві Герасим’юк фактично звинуватила керівництво Нацради в політизації роботи регулятора та негативній морально-етичній атмосфері, що склалася у цьому органі.

«Вже підписані два порядки денних засідань Нацради без обговорення з нами. Один на вівторок щодо моєї заяви, а інший на четвер – з тими питаннями, які планувались на 27 червня», - повідомила Герасим’юк.

Журналістка припускає, що через її позицію щодо діяльності Нацради, її можуть звільнити за іншими обставинами, а не тими, які вона навела у заяві.

«Я сама їм написала, що хочу, аби мою заяву розглядали на окремому засіданні, але не «без суда і слєдствія», з затвердженням і погодженням порядку денного. Але вони вирішили по-своєму. Дехто з колег оговорився, що ми можемо розглядати деякі речі в суді. Тож я розумію, що зараз будуть шукатися різні підстави для того, щоб звільнити мене за іншими обставинами», - пояснила Герасим’юк.

Нагадаємо, минулого тижня Ольга Герасим’юк заявила, що йде з Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та надала ЗМІ фотокопію своєї заяви. У ній журналістка пише, що в Нацраді «створено неприйнятні для незалежної регуляторної діяльності умови». «Склалася негативна морально-етична атмосфера, що унеможливлює прозоре колегіальне ухвалення рішень, які би сприяли розвитку та зміцненню інформаційної сфери в державі. Робота незалежного регулятора помітно політизується. Стало можливим поширення з Національної ради офіційним шляхом спотвореної та зманіпульованої інформації, яка носить наклепницький характер», – зазначає Герасим’юк.

За словами Герасим’юк, це вже не перша її заява про звільнення. Останньою краплею стали звинувачення п’яти членів Нацради на адресу одного з її членів Олега Черниша. Наразі стоїть питання продовження ліцензій телеканалам «1+1» та «Інтер», і більшість підозрює Черниша в лобіюванні інтересів «Інтера».

Більше читайте в матеріалі «Главкома»: Ольга Герасим’юк: У Нацради немає підстав не продовжувати ліцензію «Інтеру»

Також читайте: «Інтер» проти всіх. Як виконуються квоти на телебаченні 

Сергій Костинський: За показ «Іронії долі…» Нацрада буде застосовувати санкції 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: