Нардеп показав, як «слуги» збирають підписи під закликом до суддів КСУ піти у відставку

Нардеп показав, як «слуги» збирають підписи під закликом до суддів КСУ піти у відставку
Гео Лерос опублікував фото звернення нардепів до суддів КСУ

На фото зафіксовано дев'ять підписів, а фракція розраховує зібрати під заявою понад 200 автографів

У Верховній Раді з'явилась заява від імені народних депутатів з закликом до суддів КСУ скласти повноваження або піти у відставку.

Про це повідомив народний депутат Гео Лерос у Facebook.

«Слуги народу» почали збирати підписи під зверненням до суддів КСУ», - написав він, додавши фото заяви.

На фото видно, що є уже дев’ять підписів, зокрема лідера фракції «Слуга народу» Давида Арахамії та глави партії - Олександра Корнієнка.

Зазначимо, що у заяві нардепів зазначено лише 11 прізвищ суддів КСУ - саме тих, хто підтримав скандальне рішення. 

Главком вже повідомляв, що у Верховній Раді також сьогодні зранку розпочався збір підписів під заявою, в якій парламент закличе суддів КСУ, які прийняли скандальне рішення щодо е-декларування, піти у відставку. За словами нардепки від «Слуги народу» Євгенії Кравчук, фракція розраховує зібрати під заявою понад 200 підписів.

Також перший заступник голови фракції «Слуги народу» Олександр Корнієнко повідомив, що народні депутати закликають суддів Конституційного суду України добровільно піти у відставку. У Верховній Раді готується політична заява-звернення до суддів КСУ з пропозицією подати у відставку. 

Конституційний суд прийняв скандальне рішення 27 жовтня, після чого НАЗК оголосило про закриття реєстру електронних декларацій.

У Конституційному суді пояснили, що скасували електронне декларування, щоб захистити суддів від тиску органів виконавчої влади.

Представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський заявив, що рішення суддів проти антикорупційних органів можуть нести негативні наслідки для європейської інтеграції України.

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду, визнавши його рішення про декларування «нікчемним».

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький вважає, що законопроект президента Володимира Зеленського з пропозицією розпуску суду має ознаки конституційного перевороту.

За словами очільника НАБУ Артема Ситника, у кримінальних провадженнях Бюро, які були зупинені через рішення Конституційного суду, фігурують і самі судді КСУ.

31 жовтня голова Офісу президента Андрій Єрмак на зустрічі з послами G7 заявив, що скандальні рішення Конституційного суду щодо декларування були прийняті не без зовнішнього втручання. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: