Партія «Слуга народу» залишилась без державного фінансування

Партія «Слуга народу» залишилась без державного фінансування
Олександр Корнієнко очолює партію «Слуга народу» з 2019 року
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Загалом НАЗК виявило ознаки правопорушень у звітах 11 партій

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) зупинило державне фінансування партії «Слуга народу». Про це повідомили у пресслужбі Нацагентства.

«У зв’язку із виявленими порушеннями наказом голови НАЗК Олександра Новікова зупинено державне фінансування партії «Слуга народу», – заявили в агентстві.

Зазначимо, НАЗК виявило ознаки правопорушень у звітах «Слуги народу» за два звітні періоди: ст. 159–1 (Порушення порядку фінансування політичної партії), ч. 5 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Відповідальність за таке порушення передбачена за статтею 212–21 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції запросило для надання пояснень дев’ятьох керівників політичних партій і трьох розпорядників виборчих фондів.

15 грудня Верховна Рада відновила повноцінну роботу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), ухваливши внесення змін до закону «Про запобігання корупції». Перед тим у НАЗК скаржились, що робота відомства була призупинена через рішення КСУ від 27 жовтня, яким суд визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за декларування недостовірної інформації. Так само суд скасував низку положень закону «Про запобігання корупції», в тому числі деякі повноваження Національного агентства з питань запобігання корупції.

Також у НАЗК розповіли, як працюватиме портал для повідомлень про хабарі.

Нагадаємо, в Нацагентстві з питань запобігання корупції назвали кількість українців, які потрапили до реєстру корупціонерів у 2020 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: