Порошенко назвав «єдиний варіант» для відновлення суверенітету на Донбасі

Порошенко назвав «єдиний варіант» для відновлення суверенітету на Донбасі
Петро Порошенко
Фото: Главком

Порошенко заявив, що знає, як зупинити вбивства українців на Донбасі

Президент України Петро Порошенко впевнений, що введення миротворчої місії - це єдиний варіант відновлення суверенітету на окупованому Донбасі і припинення вбивств українців.

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook у неділю ввечері.

«Буду робити все можливе, щоб якнайшвидше запровадити миротворчу місію ООН на окупованому Донбасі. Це - єдиний варіант, який може зупинити вбивства українців як цивільних, так і військових, як можна відновити український суверенітет на окупованому Донбасі», - зазначив він.

Також президент України наголосив, що для цього достатньо, щоб Росія пішла з окупованих територій.

У неділю верховна представниця ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз підтримає введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Нагадаємо, США не отримували від Росії оцінювання пропозицій розгортання на Донбасі миротворчої місії ООН після зустрічі Волкера та Суркова.

Раніше Курт Волкер заявив, що Росія вже не виключає можливість розгортання миротворчої місії ООН по всій території на Донбасі, включаючи російсько-український кордон. 

До слова, після прийняття політичного рішення про миротворчу місію ООН на Сході України її розгортання займе щонайменше 6-10 місяців.

Нагадаємо, Україна не вестиме діалогу з представниками угруповань «ДНР» та «ЛНР» щодо розгортання миротворчої місії ООН в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Раніше президент України Петро Порошенко підтвердив, що мав телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, у ході якої йшлося здебільшого про обмін заручниками та розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Читайте також матеріали: 

Чого досяг Волкер на переговорах із Сурковим? Думки експертів

Миротворці на Донбасі: місія здійсненна?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: