Порошенко передав спецпризначенцям комплекс БПЛА Poseidon і два тягачі

Порошенко передав спецпризначенцям комплекс БПЛА Poseidon і два тягачі
Фонд Порошенка спільно з громадою Житомира профінансував придбання озброєння для 78-го полку комплекс

Для управління цими потужними «пташками» екіпажі  пройшли спеціальний курс в навчальному центрі і отримали сертифікати

78-й штурмовий полк «Ґерць» – підрозділ спеціального призначення у складі ДШВ. Після 24 лютого 2022 року його бійці брали участь в обороні Києва, операціях на Запорізькому та Херсонському напрямках, у бойових діях на Донеччині.

Фонд Порошенка спільно з громадою Житомира профінансував для 78-го полку комплекс БПЛА Poseidon – це три планери та пункт управління. А коштом волонтерів ГО «Справа Громад» для потужних «пташок» на базі вантажівки DAF виготовили пересувну базу – так екіпажі БПЛА будуть значно мобільніші. Також підрозділ тепер має ще й два потужних бельгійських тягачі DAF. 

Спецпризначенець з позивним «Мангуст» ділиться враженнями від «Посейдона»: «цей апарат може за раз пролітати близько 120 км. Плюс від станції управління може відлітати на 50 км, що дозволяє знаходитися у безпечному місці під час виконання бойових завдань. Неймовірна камера в ньому. Це взагалі розвідувальний апарат, він виконує головну функцію – ведення розвідки. Завдяки своїм характеристикам, в тому числі камері, дозволяє дуже далеко залітати до позицій ворога, проводити розвідку, відповідно виявляти особовий склад і вогневі засоби противника для подальшого їхнього ураження нашою артилерією». 

Для управління цими потужними «пташками» екіпажі  пройшли спеціальний курс в навчальному центрі і отримали сертифікати. «Навчання проводилося досить інтенсивно. У нас багато було практичної роботи з управління безпілотним літальним апаратом в різних умовах, в умовах дії РЕБу, вночі, вдень, при різних погодних умовах. І можу сказати, що апарат дуже зручний для використання за будь-яких умов. Комплекси «Посейдони» досить серйозно себе зарекомендували у протидії РЕБ. Безумовно, вже сьогодні готові кошмарити окупантів», – каже «Мангуст».

«Але ми використовуємо їх не тільки виключно для розвідки, а наприклад для роботи нашої дальнобійної артилерії. Для підготовки різних бойових завдань, які ставить командування, в першу чергу потрібна поінформованість. Поінформований – значить озброєний. Поінформованість про дії ворога допомагає нам краще підготуватися, щоб протидіяти їх діям і таким чином зберігати особовий склад неушкодженим», – говорить боєць.

«За моєю спиною Посейдони, які зараз спаковуються, складаються і виїжджають на фронт. Я хочу подякувати 78-му полку за героїчну роботу його командира, за те, що він з перших днів повномасштабної агресії захистив Гостомель, отримав за це Героя, знищив велику кількість бронетехніки і врешті-решт вніс величезний внесок в оборону Києва», – говорить Петро Порошенко. 

Як відомо, 16 серпня 2022 року Петро Порошенко повідомив про велику угоду з виробниками БПЛА Poseidon. Це – комплекс рівня розвідувального батальйону, який працює на користь усіх бригад зони відповідальності, розвідку та наведення артилерії, коригування вогню великих калібрів.

Фонд Порошенка з волонтерами також виготовляють для аеророзвідників мобільні пункти управління на шасі британської вантажівки DAF. «Це – інноваційна розробка, яку придумали технарі «Справи Громад». Усередині машин є абсолютно все, щоб розгорнутися і нищити ворога», – наголошує Порошенко. Наразі реалізується контракт на постачання понад 20 комплексів Poseidon (65 «пташок»).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

За ці кошти на початку агресії були куплені бронежилети, кевларові шоломи, зброя зокрема кулемети, снайперське обладнання та інше
Фонд Порошенка витратив на допомогу ЗСУ понад 2,69 млрд грн
ЗСУ мали частковий успіх в районі Роботиного Запорізької області
Наступ ЗСУ на Півдні: Генштаб повідомив про успіхи
«Сьогодні ми маємо дуже позитивні і обнадійливі результати по протидії російському РЕБу»
Порошенко передав 10-му армійському корпусу Сухопутних військ комплекс «Посейдонів», техніку та обладнання Волонтерська ініціатива
Воїни виявили російську техніку під час аеророзвідки
Прикордонники знищили російський комплекс відеоспостереження «Муром-М» (відео)
Протягом минулої доби відбулось 32 бойових зіткнення
ЗСУ зірвали спроби ворога відновити втрачене положення у двох районах – Генштаб
Наталка Цмоць
Канада хоче посилити свою роль в антикорупційних проєктах України – ЗМІ
Протягом доби відбулося понад 40 бойових зіткнень на фронті
ЗСУ потужно вдарили по місцях базування ворога. Генштаб відзвітував про успіхи
Боксер свідомо відмовився від участі у чемпіонаті Європи, щоб піти добровольцем захищати Україну
Хвилина мовчання. Згадуємо боксера Максима Галінічева, який загинув на Луганщині
Одну жертву трагедії поки не вдалося ідентифікувати
Удар по Костянтинівці: поліція уточнила кількість загиблих
Дата публікації новини: