Поставки нафти по «Дружбі» знову зупинили

Поставки нафти по «Дружбі» знову зупинили

Унафті знову виявлені домішки органічних хлоридів

Поставки російської сировини по нафтопроводу «Дружба» знову припинені. Про це повідомляє видання Deutsche Welle з посиланням на представника концерну Shell.

Зазначається, що у нафті знову виявлені домішки органічних хлоридів. Це може нашкодити обладнанню нафтопереробного заводу PCK в німецькому місті Шведт, додає видання. На даний момент причини неполадок з'ясовуються.

Раніше вже повідомлялося, що забруднена нафта з Росії знову надходить на східнонімецькі нафтопереробні заводи. Є припущення, що нафта змішується із забрудненою сировиною зі старих партій, яка зберігаютєся у резервуарах на території Польщі.

19 квітня Білорусь повідомила, що в нафтопровід «Дружба» надійшла неякісна російська нафта. У сировині виявили значне перевищення хлорорганіки. Через це від прийому нафти з Росії відмовилися Польща і Україна, через території яких вона йде транзитом в інші країни Європи.

Концерн «Белнефтехим» тоді заявив про 10-25-разове перевищення допустимих показників частки органічних хлоридів у нафті, що поставляється нафтопроводом «Дружба». Російська «Транснефть» визнала відхилення в якості, а Міненерго РФ заявило, що проблеми мають «технічний характер». 22 квітня неякісна сировина досягла європейських і українських НПЗ.

23 квітня Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

В той же день польський оператор трубопроводів PERN заявив, що зафіксував погіршення якості російської нафти, що надходить з Білорусі по нафтопроводу «Дружба». «Гомельтранснафта» повідомляла про підвищений вміст хлорорганічних сполук в сировині.

25 квітня о 21:43 «Укртранснафта» вимушено призупинила транзит нафти нафтопроводом «Мозир-Броди». Оператор змушений був це зробити, тому що на приймально-здавальній дільниці «Будковце» (Словаччина) відмовилисьприймати неякісну російську нафту.

Також повідомлялося, що для повного відновлення роботи трубопроводу «Дружба» після надходження в нього забруднених нафтопродуктів із Росії потрібно кілька місяців.

Згодом стало відомо, що чиста нафта з Російської Федерації надійшла 2 травня нафтопроводом «Дружба» на кордон Білорусі.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: