Прокурори Антикорупційної прокуратури підписали звернення на підтримку Холодницького

Прокурори Антикорупційної прокуратури підписали звернення на підтримку Холодницького
Назар Холодницький

Прокурори заявляють, що «підвищена увага» окремих політиків і громадських діячів «уже перейшла межі допустимого»

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) заявили про тиск на Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів (КДКП) через розгляд висновку щодо глави САП Назара Холодницького.

Відповідну заяву із підписами 33 прокурорів опубліковано на офіційній сторінці Антикорупційної прокуратури у Facebook.

Прокурори звертаються до голови КДКП Віталія Грушковського.

90_11Документ клікабельний

«Колектив прокурорів САП не може залишатися осторонь ситуації, яка склалася навколо розгляду вказаного питання очолюваною Вами комісією, адже вона так чи інакше стосується кожного з нас», - йдеться у заяві.

Прокурори заявляють, що «підвищена увага» окремих політиків і громадських діячів «уже перейшла межі допустимого».

91_06

92_02

«Колектив прокурорів САП не може сприйняти цього інакше, як тиск – не стільки на керівника САП, скільки на кожного з нас» - йдеться в заяві.

Прокурори закликають усіх утриматися від тиску на членів КДКП. Вони висловили впевненість, що дисциплінарні скарги Генпрокуратури та директора НАБУ будуть розглянуті у суворій відповідності до вимог закону та кодексу професійної етики прокурорів.

Раніше Холодницький заявив, що директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник незаконно тисне на Комісію прокурорів для його звільнення.

Як повідомлялось, 20 березня на зовнішній поверхні акваріума в робочому кабінеті Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Пізніше ЗМІ повідомили про те, що кабінет антикорупційного прокурора прослуховувало НАБУ зі згоди генерального прокурора.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що під час прослуховування кабінету Холодницкого вдалося зафіксувати інформацію про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів на засіданні 26 липня розгляне справу щодо можливого звільнення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Також у комісії спростували поширену раніше у ЗМІ інформацію, начебто у висновку комісії прокурорів доповідач у дисциплінарній справі щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького рекомендує накласти на нього догану та не звільняти.

Раніше у ЗМІ з’явилась інформація про те, що КДКП винесла свої рекомендації щодо справи стосовно Холодницького; у висновку рекомендується накласти на нього догану, але не звільняти.

Читайте також матеріали «Главкома»:

Акваріумгейт. Як топлять Холодницького

Антикорупційний Камеді Клаб. Як Холодницький та Ситник повеселили депутатів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: