Рада хоче дозволити ЦВК проводити опитування у день виборів

Рада хоче дозволити ЦВК проводити опитування у день виборів
Місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня 

Після години запитань до уряду нардепи візьмуться розглядати низку законопроєктів

Сьогодні Верховна Рада проводить годину запитань до уряду, яка традиційно відбувається в парламенті щоп’ятниці. Також парламент планує включити до порядку денного сесії законопроєкт №4043 щодо надання повноважень Центральній виборчій комісії проводити опитування громадської думки у день виборів.

Про це йдеться у порядку денному засідання.

Ухвалення цього проєкту закону дозволить створити умови для забезпечення інформаційної взаємодії між органами державної влади та громадянським суспільством шляхом забезпечення Центрвиборчкомом організації підготовки і проведення опитування громадської думки в день голосування на загальнодержавних або місцевих виборах на всій території України або в окремих її місцевостях. Цей законопроєкт депутати збираються розглянути третім питання.

Далі порядком денним передбачено розгляд проєктів постанов №2098-П і №2098-П1 щодо скасування рішення про ухвалення закону, який передбачає врегулювання тарифу на постачання електроенергії багатоквартирному будинку.

Окрім того, парламентарі мають намір ухвалити у першому читанні законопроєкт № 3023-1 щодо організації дорожнього руху при використанні портативного електротранспорту. Так, осіб, які керують портативними транспортними засобами на електричній тязі, пропонується прирівняти до учасників дорожнього руху. У випадку порушення правил дорожнього руху до них застосуватимуть ті ж штрафні санкції, що й до велосипедів, гужового транспорту і погоничів тварин.

Нагадаємо, що «Слуги народу» представили своїх кандидатів у мери міст.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: