Рада не підтримала відставку Луценка

Рада не підтримала відставку Луценка

У рейтинговому голосуванні відставку Генпрокурора підтримали 38 депутатів

Верховна Рада не проголосувала за відставку генерального прокурора Юрія Луценка. У рейтинговому голосуванні відставку Генпрокурора підтримали 38 депутатів. Про це повідомляє «Укрінформ».

«До мене були вимоги стосовно голосувань, і я можу скористатися своїм правом, я можу поставити тільки політичне, рейтингове голосування, а не реальне голосування. Але якщо є така вимога - я поставлю», - наголосив Голова ВР Андрій Парубій, ставлячи на голосування питання щодо підтримки заяви Луценка про відставку.

Як повідомлялося, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що напише сьогодні заяву про відставку у відповідь на відповідні заклики активістів. Про це він сказав з трибуни парламенту, звітуючи про напрацювання слідства у справі убивства активістки Катерини Гандзюк. «Тому, щоб не було жодних сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється, я сьогодні подаю заяву про відставку Президенту України, і ви в парламенті маєте розглянути це питання», - додав генпрокурор. Він закликав народних депутатів розглянути його заяву про відставку цього тижня.

5 листопада народний депутат від БПП Мустафа Найєм заявив, що парламент намагається створити ТСК у справі замаху на Гандзюк лише «для галочки» і зробити її повністю бездіяльною та ручною.

Паламарчук заявив, що не має жодного відношення до нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Нагадаємо, у неділю, 4 листопада, стало відомо про смерть активістки Катерини Гандзюк, на яку 21 липня у Херсоні було скоєно напад із застосуванням сірчаної кислоти.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.

Президент Петро Порошенко висловив співчуття рідним Гандзюк.

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган вимагає знайти винних у вбивстві активістки. США закликали українську владу притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк.

Мінстр закордонних справ Канади Христя Фріланд закликала покарати винних у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів смертельного нападу на Гандзюк відомостей стосовно його замовників.

Нагадаємо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Як відомо, сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: