Резніков стверджує, що Росія піде на поступки стосовно Донбасу

Резніков стверджує, що Росія піде на поступки стосовно Донбасу

Міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що російська сторона на Мінських переговорах не демонструє ворожості й хоче зблизити позиції з українською

Міністр переконаний, що російська сторона також проведе ротацію у своїй делегації в Мінську

Росія готова піти на поступки щодо кількох питань у переговорах стосовно Донбасу. Таку думку в коментарі виданню «Новости Донбасса» висловив міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Він заявив, що оптимістично дивиться на підсумки переговорів у Мінську.

На думку Резнікова, компроміси можуть бути з питань взаємного звільнення утримуваних осіб, режиму припинення вогню, розмінування, будівництва нових контрольних пунктів в'їзду / виїзду, відкриття бойовиками «ДНР» кордону з територією, підконтрольною уряду України.

«Так, це складно, але точно інша тональність, інша риторика, немає ворожості. Є демонстроване представниками Російської Федерації бажання знайти можливість усе-таки зблизити позиції», – зазначив міністр.

Він висловив думку, що інша сторона переговорів також проведе ротацію у своїй делегації, тому що «неможливо говорити «так», якщо ти шість років говорив «ні».

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі ведуть у тристоронній контактній групі в Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ), а також у нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини та Росії. На переговорах у Мінську присутні представники бойовиків «ДНР» і «ЛНР».

На початку червня Україна вперше залучила до роботи у тристоронній контактній групі чотирьох переселенців: ОРДО представляють донецькі журналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський, а ОРЛО – юрист, голова міжнародної громадської організації «Луганське земляцтво» Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак пояснив, що шість років у мінських переговорах брали участь лише представники «ЛНР» і «ДНР», а Україна хоче залучити у групу вихідців із Донбасу, які вимушено покинули регіон після початку воєнного конфлікту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: