Рятувальники попередили про паводки у Карпатах: затопить чотири райони

Рятувальники попередили про паводки у Карпатах: затопить чотири райони

У Карпатах та на Прикарпатті 23 червня очікуються сильні дощі. Рятувальники попереджають про підйоми рівнів води.

Про це повідомила пресслужба ДСНС.

Зазначається, що у звязку з вiдновленням значних та сильних опадiв, 23 - 24 червня гiрськiй частинi басейну рiчки Прут та в басейнi рiчки Сiрет на спадi попередньої очiкується формування наступної хвилі дощового паводку з пiдйомами рiвнiв води на 1,0 - 2,0 метра.

У мiсцях випадiння сильних опадiв можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в гiрських районах iснує загроза сходу селiв. Очікується вихiд води на заплаву та початкове затоплення сільськогосподарських угiдь Сторожинецького, Путильського, Вижницького та Глибоцького районiв.

Крім того, 23 червня на річках Карпатського регіону (басейни річок УжЛаторицяТисаПрутСіретДністер), р.Вишня (басейн Сяну) та притоках Дністра у Тернопільській і Хмельницькій областях, продовжаться підйоми рівнів води на 0,5-1,5 метра, на окремих ділянках річок Прута та Дністра - до 2,0 - 2,5 метра над поточними відмітками.

В ДСНС попереджають, що при сильних зливах залишається ймовірність формування значного місцевого і схилового стоку, в гірських районах утворення локальних селевих потоків, що може мати негативні наслідки.

На окремих ділянках річок басейнів ДністраПрута, у нижніх течіях БоржавиСтароїЛаториціУжа можливий вихiд води на заплаву та досягнення відміток початкового затоплення сільгоспугідь, окремих прирiчкових госпоб'єктiв, автодоріг місцевого значення; у Чернівецькій області можливе затоплення об'єктів прикордонної служби.

Нагадаємо, що напередодні на Буковині повінь частково зруйнувала ще одну дамбу Повідомлялося. що існує загроза підтоплення райцентру.

Раніше жителів села на Буковині попередили щодо ймовірного прориву дамби.

Як відомо, на Прикарпатті та Буковині через паводки введені надзвичайні заходи безпеки.

Крім того, 22 червня на Івано-Франківщині пронісся смерч (відео)

Як повідомлялося, всю ніч тривала евакуація найбільших ринків Чернівців через паводок.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: