Сьогодні в Україні завершується дія воєнного стану

Сьогодні в Україні завершується дія воєнного стану
Дія воєнного стану у 10 областей офіційно завершиться о 14:00

Приводом для введення воєнного стану стало захоплення росіянами українських кораблів в районі Керченської протоки

Сьогодні, 26 грудня, о 14:00 завершується дія воєнного стану, введеного місяць тому в 10 областях України.

Указ глави держави передбачав введення строком на 30 діб правового режиму воєнного стану в регіонах України, що межують з РФ і Придністров'ям, до 14:00 26 грудня 2018 року.

26 листопада народні депутати підтримали указ президента Петра Порошенка №9338 щодо запровадження воєнного стану в 10 областях України. Це Вінницька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, а також Чернігівська, Херсонська області та внутрішні води Азово-Керченської акваторії.

Голосуванню передувало екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), на якому було прийнято рішення ініціювати введення воєнного стану в країні. Приводом стало захоплення росіянами українських кораблів в районі Керченської протоки.

Також колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко зверталися до парламенту з проханням запровадження воєнного стану, якщо цьому немає альтернативи з одночасним ухваленням постанови про призначення президентських виборів на 31 березня 2019 року.

У зв’язку із ситуацією на Азовському морі Збройні сили України були приведені у повну бойову готовність.

3 грудня в Україні стартували збори резервістів.

Цього тижня на Житомирщині завершилися збори особового складу оперативного резерву першої черги для військових частин Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Також у Харківській області завершилися перевірочні збори з військовозобов’язаними та резервістами оперативного резерву другої черги, приписаними до окремої бригади територіальної оборони. 

19 грудня спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер заявив, що дуже важливо не продовжувати в Україні дію воєнного стану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: