США успішно випробували дві гіперзвукові ракети

США успішно випробували дві гіперзвукові ракети
Випробування пройшли біля узбережжя Каліфорнії
фото: Northrop Grumman/Handout/Reuters

Ракети ARRW стартували з-під крила стратегічного бомбардувальника B-52H

Військово-повітряні сили США провели успішне випробування пари гіперзвукових ракет, створених компанією Lockheed Martin. Про це повідомляє Reuters.

Військово-повітряні сили США підтвердили, що у вівторок біля узбережжя Каліфорнії успішно випробували ракету-носій ракети швидкого реагування з повітря (ARRW).

Ракети ARRW стартували з-під крила стратегічного бомбардувальника B-52H.

«Випробування демонструє здатність ARRW досягати і витримувати робочі гіперзвукові швидкості, дають важливі дані для використання в подальших льотних випробуваннях і підтверджують безпечне відділення від літака», – повідомляє агентство Lockheed Martin.

Виконавчий директор програми Управління озброєнь Пентагону, бригадний генерал ВПС Хіт Коллінз заявив, що серію випробувань ракети завершено, і тепер ВПС готові перейти до тестування бойової частини.

Нагадаємо, раніше російські окупанти застосували гіперзвукові ракети комплексу «Кинжал» для знищення підземного військового складу на заході України. Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на офіційного представника Міноборони країни-агресора Ігоря Конашенкова.

У середині березня представники американської адміністрації підтвердили, що Росія запустила по Україні гіперзвукові ракети, що стало першим відомим використанням такого виду наступального озброєння в бою.

Згодом стало відомо, що Росія не зможе виробляти ракети «Кинжал».

Як повідомлялося, РФ запустила гіперзвукові ракети, щоб відволікти від невдач у війні – розвідка Великої Британії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: