Теракт РФ в Оленівці – лише частина провокативного плану ворогів – Міноборони

Теракт РФ в Оленівці – лише частина провокативного плану ворогів – Міноборони
Відомо про 40 загиблих і 130 поранених
фото з відкритих джерел

«Азовців» в колонію звозили кілька днів – джерело

Напередодні обстрілу окупанти кілька днів звозили українських військовополонених до в'язниці у Оленівці, щоб потім обстріляти ці помешкання з людьми. Про це повідомили джерела в Міноборони, уточнивши, що обстріл в'язниці, швидше за все, лише частина із задуманого окупантами, пише ТСН.ua.

«За характером руйнувань можна зробити висновки, що обстріл робився з відстані 15-20 км від колонії. Як усі розуміють, українські позиції розташовані на дальній відстані від цієї місцевості, і ЗСУ фізично не могли дістати артилерією туди. Не кажучи вже про те, що по цивільній інфраструктурі ЗСУ не стріляють», – повідомили в оборонному відомстві.

До цього військові додали, що зараз є підстави припускати – обстрілом в'язниці в Оленівці провокації противника найближчими днями не закінчаться.

«Можливо, цей обстріл – лише частина комплексної провокації, наслідки якої можуть настати найближчими днями. Це не твердження та не офіційна позиція відомства, а думки окремих військових», – каже співрозмовник.

До цього військові додають, що за непідтвердженими даними загинули 53 особи.

«Перевірюється інформація, що до Оленівської в'язниці були привезені саме ті українські військовополонені, яких катували», – повідомили у Міноборони.

Нагадаємо, російські війська 29 липня обстріляли колонію №120 в окупованій Оленівці Донецької області. Там загарбники утримували в полоні українських військових та цивільних. Внаслідок атаки загинули близько 40 людей, ще 130 – зазнали поранень.

Згідно з даними розвідки, акт тероризму з боку збройних сил окупанта здійснений руками найманців зі складу приватної військової компанії Вагнера (Ліга) за особистою командою номінального її власника – Євгена Пригожина. 

Тим часом окупанти зробили зізнання в тому, що українських полонених в Оленівці вбила Росія.

Генштаб ЗСУ повідомив, що обстріл було зроблено для того, щоб звинуватити Україну в скоєнні воєнних злочинів та приховати тортури над полоненими.

Також засновник і перший командир полку «Азов» Андрій Білецький заявив, що цієї ночі росіяни вбили частину полонених «азовців» під час удару по вʼязниці в тимчасово окупованій Оленівці. За його словами, бійці полку були переведені в окрему будівлю. Білецький наголосив, що російське командування обставило масове убивство полонених як дії української армії. 

До слова, піротехніки помітили шокуючі деталі у відео з Оленівки.

Читайте також:

Окупанти розповіли, як влаштували удар по Оленівці: перехоплення СБУ 

Шокуючі кадри з Оленівки. Окупанти вбили десятки українських полонених

«Світ має визнати РФ державою-терористкою» – Кулеба про обстріл Оленівки

Офіс президента відреагував на жахіття в Оленівці

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: