У Кабміні спрогнозували рівень інфляції на кінець 2020 року

У Кабміні спрогнозували рівень інфляції на кінець 2020 року
Сергій Ніколайчук упевнений, що рівень інфляції в Україні не перевищить 5,5%

В уряді прогнозують, що до кінця наступного року інфляція в Україні не перевищить 5,5%

В уряді прогнозують, що до кінця наступного року рівень інфляції в Україні не перевищить 5,5%. Про це заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергій Ніколайчук заявив на брифінгу, повідомляє «Укрінформ».

«Міністерство економіки зараз переглядає рівень інфляції у бік зниження, наближаючи до цілей Національного банку. Як і НБУ, ми вважаємо, що наступного року інфляція знизиться до цільового коридору, ну і по споживчій інфляції ми на кінець наступного року очікуємо 5,5 відсотків», - заявив Ніколайчук.

За його словами, очікується у наступному році також зниження курсу гривні. Якщо в поданому раніше на розгляд Верховної Ради проєкті держбюджету на 2020 рік показники спочатку було розраховано за курсом 28,2 грн/дол., то тепер в уряді бачать підстави до зменшення, зазначив він. «Ми бачимо, що гривня є більш міцною через ряд фундаментальних факторів і, відповідно, у наступному році курс ми також закладаємо не на такому високому рівні, як це було у прогнозі. Більше детально ми повідомимо після того, як уряд затвердить», - сказав заступник міністра.

Як повідомлялось, 18 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (№2000). За ухвалення цього рішення проголосували 255 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти.

Згідно з документом, доходи держбюджету передбачено у сумі 1079,5 млрд грн, в тому числі загального фонду - 962,7 млрд грн. Витрати - в сумі 1170 млрд грн.

Відповідно до законопроєкту, зростання економіки України в наступному році має прискоритися до 3,3% ВВП з одночасним уповільненням інфляції до 6%. Мінімальну зарплату у проєкт держбюджету-2020 закладено на рівні 4723 гривень.

Проєкт держбюджету на 2020 рік розраховано за курсом 28,2 грн/дол., оскільки макропрогноз було затверджено ще у травні.

Проєкт держбюджету до другого читання з урахуванням нових макроекономічних показників Кабмін планує внести до Ради до 2 листопада.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: