У Путіна не хочуть бачити миротворців на Донбасі без згоди бойовиків

У Путіна не хочуть бачити миротворців на Донбасі без згоди бойовиків

Прес-секретар президента РФ вважає, що «неможливо взагалі ухвалювати будь-які рішення про розміщення міжнародних місій без переговорів і досягнення згоди» з російсько-окупаційними адміністраціями

У Кремлі виключили можливість розміщення миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбасі без узгодження з контрольованими Росією бойовиками. Про це журналістам сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, пише УНІАН.

«Жодної зміни позиції. Позиція Росії абсолютно послідовна і добре відома. Основна думка тут полягає в тому, що неможливо взагалі ухвалювати будь-які рішення про розміщення міжнародних місій без переговорів і досягнення згоди і консенсусу з представниками республік Донбасу. Саме про це говорив президент Путін», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання ЗМІ, чи означає заява глави російської держави про те, що РФ «не проти» поставити окупований Донбас під міжнародний контроль, що Кремль більше не боїться «різанини» в разі розміщення місії ООН на всій території окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Як повідомлялося, 19 лютого Білорусь заявила про готовність ввести своїх миротворців на Донбас.

Натомість у МЗС України відповіли, що Білорусь не може брати участь у миротворчій місії ООН на Донбасі.

До слова, після прийняття політичного рішення про миротворчу місію ООН на Сході України її розгортання займе щонайменше 6-10 місяців.

Нещодавно президент Фінляндії заявив про готовність відправити миротворців на Донбас.

Нагадаємо, Україна не вестиме діалогу з представниками угруповань «ДНР» та «ЛНР» щодо розгортання миротворчої місії ООН в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Раніше президент України Петро Порошенко підтвердив, що нещодавно мав телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, у ході якої йшлося здебільшого про обмін заручниками та розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Читайте також: Миротворці на Донбасі: місія здійсненна?


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: