Трамп погрожує Китаю наслідками через коронавірус

Трамп погрожує Китаю наслідками через коронавірус

Дональд Трамп заявив, що влада Китаю має відповісти, якщо вона «свідомо» приховувала дані щодо коронавірусу

Адміністрація президента США також не виключає версію, що Covid-19 могли випадково поширити з лабораторії у Вухані

Китайська влада повинна «відповісти», якщо з'ясується, що Пекін «свідомо» приховував дані про коронавірус.

Про це заявив в суботу, 18 квітня, президент США Дональд Трамп під час брифінгу в Білому Домі, – повідомляє DW

За словами Трампа, новий небезпечний вірус можно було зупинити в Китаї ще до початку пандемії, але тепер через нього страждає весь світ. Він підкреслив, що іноді трапляються і помилки, з якими нічого не поробиш, головне, на думку Трампа, щоб їх не було зроблено свідомо. З якими наслідками з боку Вашингтона може зіткнутися Пекін, глава Білого дому не уточнив.

Трамп вважає, що відносини між двома країнами були конструктивними, поки КНР «не зробила це». Він нагадав, що Китай і США в січні підписали угоду про першу фазу врегулювання торговельних суперечок, які велися протягом двох років. Вашингтон знизив ряд мит на товари з Китаю, а Пекін зобов'язався купувати американські товари, включаючи сільськогосподарську продукцію.

«Все залежить від того, чи було те, що трапилося з коронавірусом помилкою, яка вийшла з під контролю, або ж це було зроблено свідомо», - наводить слова Трампа агентство Reuters.

Адміністрація американського президента також не виключає версію, що новий коронавірус міг бути випадково поширений з лабораторії у Вухані.

Нагадаємо, відповідну інформацію оприлюднив телеканал Fox News, який публічно підтримує республіканців і який раніше в американських ЗМІ називали одним з улюблених каналів Трампа. Однак китайська влада цю версію заперечує і каже, що у неї немає наукового підґрунтя. Під сумнів Трамп ставить і офіційну статистику смертності в КНР, вважаючи надані цифри заниженими.

Нагадаємо, станом на ранок 19 квітня у світі підтверджено 2 332 391 випадків коронавірусної хвороби Covid-19, з них 160 783 летальних, 599 997 особа одужала

США «лідирують» за кількістю підтверджених випадків зараження та летальних випадків: коронавірус там підтверджено у 738 913 людей, з них 39 015 померли та 68 285 одужали.

За минулу добу в Україні на коронавірусну хворобу захворіло 343 особи, з них 26 дітей та 53 медичних працівники.

Станом на 9:00 19 квітня в Україні 5449 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 141 летальний, 347 пацієнтів одужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: