В інституті вірусології Вуханя не вірять, що люди здатні штучно створити Cоvid-19

В інституті вірусології Вуханя не вірять, що люди здатні штучно створити Cоvid-19
У Вухані запевняють, що витік вірусу не міг бути з інституту, тому що співробітники дотримуються суворого регламенту поводження зі зразками.

«Наразі немає доказів про те, що вірус синтезували», заявив глава Вуханьского інституту вірусології

Директор Вуханьского інституту вірусології Юань Чжімінь заявив, що не вірить у те, що люди володіють достатніми знаннями для створення вірусу Sars-CoV-2, який викликає коронавірус Covid-19.

Про це він розповів в інтерв'ю CGTN.

Чжімінь зазначив, що витік вірусу не міг бути з інституту, тому що співробітники дотримуються суворого регламенту поводження зі зразками.

«Ми говорили й раніше, що вірус не пішов від нас. У нас суворий регламент та кодекс поведінки для досліджень. Тому ми впевнені у цьому», — сказав дослідник.

За його словами, наразі немає доказів про те, що вірус синтезували.

«Деякі вчені вважають, що для синтезу вірусу потрібен надзвичайний інтелект та багато роботи. Я ніколи не повірю, що люди володіють достатніми знаннями для синтезування побідного вірусу», — наголосив Чжімінь.

Як відомо, адміністрація президента США не виключає версію, що Covid-19 могли випадково поширити з лабораторії у Вухані.

Нагадаємо, журналісти, які висвітлювали спалах коронавірусу у Вухані, зникли.

ЗМІ стверджують, що коронавірус був створений в лабораторії Вуханя не як біологічна зброя, а заради демонстраціі видатних результатів.

До слова, науковий співробітник Школи інформації при Каліфорнійському університеті в Берклі Сяо Цян вважає, що потенційно вірус міг бути створений саме в лабораторії у Китаї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: