Українці назвали політика року

Українці назвали політика року
Політиком року Володимира Зеленського вважають 47% українців

У перший рік свого президентства рейтинг очолив Зеленський

Майже половина українців (47%) вважають політиком 2019 року президента Володимира Зеленського. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

При цьому Юрія Бойка, Дмитра Разумкова і Юлію Тимошенко називають 8-10% опитаних, Петра Порошенка, Віктора Медведчука, Святослава Вакарчука та Володимира Гройсмана - по 5-7%.

Натисніть на зображення для збільшенняНатисніть на зображення для збільшення

Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» 13-17 грудня 2019 року по всій Україні за винятком окупованих Росією територій серед 2500 респондентів. Статистична похибка не перевищує 2,0%.

Нагадаємо, за даними соцопитування, у середині грудня 2019 року роботою президента Володимира Зеленського були задоволені 62% українців, незадоволені - 25%.

Після саміту в нормандському форматі у Парижі українці поліпшили своє ставлення до канцлера Німеччини Ангелі Меркель (позитивне ставлення зросла з 60 до 69%). В результаті Меркель вперше за останні п'ять років очолила рейтинг світових лідерів за оцінками українців, випередивши президента Білорусі Олександра Лукашенка, до якого позитивно ставляться 65% опитаних українців.

Зазначимо, директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна заявила, що дані опитування, проведеного в листопаді 2019 року, свідчать про закінчення «медового місяця» нової влади і народу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: