В Україні є 189 сироваток проти дифтерії - МОЗ

В Україні є 189 сироваток проти дифтерії - МОЗ

Цього року в Україні зафіксували вже 21 підтверджений випадок захворювання на дифтерію

В Україні на сьогодні є 189 сироваток проти дифтерії.

Про це 1 листопада під час пресконференції у МОЗ України повідомив гендиректор «Центру громадського здоров'я МОЗ України» Володимир Курпіта.

За його словами, сироватка розподілена в усіх областях України, безпосередньо у Києві є 5 флаконів сироватки. Володимир Курпіта розповів, що у серпні цього року як гуманітарну допомогу Україна отримала від Всесвітньої організації охорони здоров'я 200 флаконів сироватки. До кінця жовтня з цієї партії було використано 11 флаконів.

Між тим, за словами міністерки охорони здоров’я Зоряни Скалецької, цього року лікарі зафіксували вже 21 підтверджений випадок захворювання на дифтерію. 19 з цих випадків були встановлені у жовтні цього року, а у 16 з 21 випадку був виявлений збудник, додав Володимир Курпіта.

За словами Зоряни Скалецької, сьогодні в Україні достатня кількість вакцин проти дифтерії. «Є 2 млн вакцин для дітей і 5 млн для дорослих», - повідомила міністерка під час пресконференції. Проте статистика рівня щеплень невтішна. «До 1 року вакциновані лише 59%, дорослих лише 52%», - повідомила чиновниця, заявивши про вкрай низький відсоток вакцинованості, яка є найкращою профілактикою захворюваності.

Раніше повідомлялося, що у Києві було зафіксовано два випадки захворювання на дифтерію. Перший випадок захворювання на дифтерію стався з 9-річним учнем одного з ліцеїв Києва. Другий випадок дифтерії у Києві - це у жінки, мешканки Дніпровського району.

28 жовтня в інфекційне відділення Олександрівської лікарні було доставлено чоловіка.

29 жовтня у Києві лабораторно підтверджено два випадки захворювання на дифтерію: у 9-річного хлопчика та чоловіка, якому близько 30-ти років.

Наразі у столиці із восьми доз сироватки від дифтерії залишилось п’ять флаконів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: