Вчені розробили тест, який передбачає тяжкість перебігу Covid-19

Вчені розробили тест, який передбачає тяжкість перебігу Covid-19
Команда вивчила аналізи крові 115 осіб, госпіталізованих з Covid-19 в 2020 році
Фото: Virginia Mayo/AP

Нові дані дозволять більш ефективно виявляти людей з підвищеним ризиком ускладнень і вчасно надавати їм необхідну допомогу

Фахівці з Медичного центру Лангон в Нью-Йорку розробили тест, який передбачає тяжкість перебігу Covid-19. Про це вони розповіли в статті в журналі Life Science Alliance.

Команда вивчила аналізи крові 115 осіб, госпіталізованих з Covid-19 в 2020 році. Близько половини з них зіткнулися з важким перебігом хвороби та потребували кисневої терапії, решта ж швидко одужали.

Ті, у кого спостерігався високий рівень антитіл до дволанцюгової ДНК або до фосфатидилсерину (з'єднанню, що міститься в клітинних мембранах), з імовірністю в 90% стикалися з важкими симптомами.

При цьому лише у чверті тих, хто переніс хворобу з ускладненнями, ці показники були підвищені. Іншими словами, погіршення не завжди було пов'язано з ростом концентрації антитіл або фосфатидилсерина, але якщо зростання спостерігалося, це з високою ймовірністю вказувало на ускладнення.

При тяжкому перебігу Covid-19 стан пацієнта погіршується не відразу, а через приблизно тиждень після появи перших симптомів. Дослідники сподіваються, що нові дані дозволять більш ефективно виявляти людей з підвищеним ризиком ускладнень і вчасно надавати їм необхідну допомогу.

Як вже відомо, Україна 13 вересня стане «жовтою». Оприлюднено повний список заборон.

Глава уряду Денис Шмигаль пояснив, навіщо Україна посилює карантин. Це відбудеться для уникнення жорстких локдаунів або «червоних» зон в країні цієї осені.

Наразі МОЗ працює над новими правилами карантину з привілеями для вакцинованих.

Детальніше читайте у статті:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: