Вчені з'ясували, хто в Україні частіше помирає від Covid-19

Вчені з'ясували, хто в Україні частіше помирає від Covid-19
Більшість летальних випадків спостерігається серед осіб чоловічої статі
Фото з відкритих джерел

Україна другий день поспіль б'є антирекорд зі смертей від коронавірусу

Темпи розповсюдження коронавірусу в Україні набирають обороти. Чоловіки від Covid-19 помирають частіше, ніж жінки. Про це йдеться у прогнозі вчених Національної академії наук України.

Падіння очікуваної тривалості життя при досягненні віку 65 років було глибшим для чоловіків, ніж для жінок, порівняно з максимумом 2020 року, йдеться в доповіді вчених.

Наприкінці року темпи падіння очікуваної тривалості життя при досягненні віку 65 років були особливо великими, і більшими у чоловіків.

Станом на грудень 2020 року, падіння очікуваної тривалості життя при досягненні 65-ти років у чоловіків було на 3 місяці більшим, ніж у жінок, з тенденцією до швидкого зростання цього розриву, що відповідає даним про вищу летальність у Covid-19 серед чоловіків, йдеться у висновку вчених НАН.

Додамо, що другий день поспіль Україна б'є антирекорд зі смертей від коронавірусу. Від хвороби вчора померли 342 людини. Це максимум з початку пандемії.

Зазначимо, що в Україні смертність від коронавірусу зростає з кожним днем. Днем раніше повідомлялося, що від коронавірусу померла найбільша кількість українців за весь час пандемії – 333.

Згідно з даними МОЗ, на сьогодні у «червоній» зоні перебувають місто Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Сумська, Чернівецька області.

Кабмін посилив правила перебування громадян на територіях загального користування в регіонах «червоної» карантинної зони. Тепер громадяни зобов'язані тут носити маски, зокрема, в парках і на вулицях.

Також Кабмін посилив правила в'їзду в Україну. Тепер всім громадянам, у тому числі українцям, необхідно мати при в'їзді в країну негативний ПЛР-тест на коронавірус.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: